Veel belangstelling tijdens bijeenkomst Amersfoort

Nieuws

23 mei 2024

Op dinsdag 21 mei organiseerden ProRail, DuraVermeer, NS en Keolis een inloopbijeenkomst voor omwonenden van het spoor bij Amersfoort Centraal. Bewoners konden binnenlopen voor meer informatie over de 7 weken durende werkzaamheden, de bouwroutes en het vervangend vervoer per bus.

Zomerwerk

Deze zomer werkt ProRail aan het spoor bij Amersfoort Centraal. Dura Vermeer voert de werkzaamheden voor ons uit. We vervangen onder andere vijf kilometer spoor en vernieuwen wissels, kabels en leidingen. Er is deze periode daarom soms minder, en soms geen treinverkeer mogelijk. Om de stad bereikbaar te houden zetten NS en Keolis bussen in, zowel aan de centrum- als Piet Mondriaanzijde. Ook rijdt er bouwverkeer om materialen af en aan te voeren.

Vanwege de grootte en de impact van de werkzaamheden is het belangrijk dat zo veel mogelijk bewoners weten wat hen deze zomer te wachten staat. Voor de avond is daarom bij zo’n 6000 adressen een persoonlijke uitnodiging op de mat gevallen. De input die door bewoners is geleverd nemen we mee in de verdere voorbereiding. Zo zijn er onder andere zorgen geuit over verkeersdrukte bij het Eemplein, halteren van bussen aan het Piet Mondriaanplein en de snelheid van het bouwverkeer.

Meer informatie

Wie niet bij de bijeenkomst kon zijn, of thuis alles nog eens na wil lezen, kan terecht op de volgende plekken:

  • Op de werkzaamhedenkaart van NS staat per periode welke treinen er wel en niet rijden;
  • Op de werkzaamhedenkaart van ProRail is te zien wanneer we waar aan het werk gaan;
  • Op de website van RRReis staat meer informatie over het vervangend vervoer tussen Amersfoort en Barneveld en Amersfoort en Ede-Wageningen.

Het project

In 2024 vernieuwen we een groot deel van de sporen aan de westzijde van Amersfoort Centraal. We ontknopen ze en richten de wissels slimmer in.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers