Veel werk in, op en rondom station Almere Centrum

Nieuws

21 juli 2021

Komende weken worden de volgende stappen gezet in de verbouwing van station Almere Centrum. In het ‘treinvrije weekend’ van 14 tot 16 augustus worden de liftschachten op hun plek gehesen. Dit is een strak geregisseerd precisiewerkje en voor uitvoerder Hegeman een uitdagende klus. Alle technische tekeningen moeten op de millimeter nauwkeurig kloppen. Alles moet precies passen op de stalen ankers in de grond. Daarna kunnen het station en de perrons verder worden afgebouwd.

Tegelzetters en schilders

Al een flinke tijd is het een komen en gaan van verschillende vakspecialisten in station Almere Centrum. Stellingbouwers gaan aan de slag met het verplaatsen van de steigers en werkvloeren van de schilders. Daarna kunnen de schilders het volgende deel van het station onder handen nemen. En tegelzetters zijn druk de honderden, zo niet duizenden, wand- en vloertegels te vervangen voor nieuwe frisse tegels.

Tunnel van containers
Tunnel van containers

Tunnel van containers

Vanaf 16 augustus ziet station Almere Centrum er compleet anders uit. Dan zal het niemand meer ontgaan dat het station in verbouwing is. Omdat er boven de hoofden van de reizigers gaat worden gewerkt zijn er aan de ingang van het Mandelaplein twee zeecontainers geplaatst. Dankzij deze tunnel van containers kunnen de schilders verder met het renoveren van het dak en het plaatsen van de zonnepanelen, zonder dat de reizigers gevaar lopen of onder de verfspatten zitten.

Ook de entree aan het Stationsplein wordt ingepakt. In het ‘treinvrije weekend’ worden door Dutch Steigers B.V. de voorbereidingen getroffen om het werk boven de hoofdentree te kunnen starten. Daarvoor moet ook het Spoorbaanpad gedurende vijf weken (van 26 juli tot en met 3 september) worden afgesloten. Voor het fietsverkeer is er een omleidingsroute. Deze wordt met borden aangegeven en kost de fietsers ongeveer twee tot drie minuten extra. Deze tijdelijke omleidingsroutes zullen duidelijk aangegeven worden met borden.

Vooruitblik

De werkzaamheden op de perrons en in de hal, het werk aan fundering en constructie en het plaatsen van glazen puien vinden doorlopend plaats. In het vierde kwartaal van dit jaar verwachten we de fietsenstalling Busstation (West) in gebruik te nemen. De liften blijven tot eind dit jaar buiten gebruik. De volgende treinvrije periode is van 9 tot en met 11 oktober. De fietsenstalling Oost wordt waarschijnlijk maart 2022 in gebruik genomen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers