Veiligheid overwegen Born - Sittard verbeterd

Nieuws

11 januari 2021

ProRail heeft vorig jaar mooie stappen gezet in het verbeteren van de verkeersveiligheid op de spoorlijn tussen Sittard en Born. Drie overwegen zijn beveiligd en bij een vierde is het zicht op aankomende treinen flink verbeterd.

Goederentreinen

De spoorlijn tussen Sittard en Born is bestemd voor goederentreinen die in de haven van Born goederen komen laden en lossen. In de bebouwde kom van Limbricht en Born rijden de treinen stapvoets, maar ook hier geldt dat het oversteken van onbeveiligde overwegen extra risico's met zich meebrengt.

  • Verbeterde verkeersveiligheid op de spoorlijn tussen Sittard en Born
    Verbeterde verkeersveiligheid op de spoorlijn tussen Sittard en Born
  • Verbeterde verkeersveiligheid op de spoorlijn tussen Sittard en Born
    Verbeterde verkeersveiligheid op de spoorlijn tussen Sittard en Born

Wegverkeer

De overwegen, waarvan twee in Limbricht en een in Born, zijn nu uitgerust met lichten en spoorbomen. Daarmee wordt het wegverkeer voortaan tijdig gealarmeerd als er een trein wil passeren. Bij de onbeveiligde overweg op de Michiels van Kessenichstraat in Limbricht, is de veiligheid verbeterd door het zicht op het spoor te verbeteren.

Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt ProRail aan het verbeteren van de veiligheid van overwegen in heel Nederland. Indien mogelijk worden onbeveiligde overwegen in samenwerking met de wegbeheerder opgeheven, beveiligd of vervangen door een ongelijkvloerse kruising zoals een tunnel of een viaduct.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers