Verbeter­maatregelen overwegen Rheden uitgesteld

Nieuws

21 januari 2021

In september vorig jaar zijn inwoners tijdens informatiebijeenkomsten door ProRail geïnformeerd over de plannen. In de afgelopen maanden zijn de plannen verder gedetailleerd uitgewerkt. Dit heeft ProRail inzicht gegeven in een andere efficiëntere en voor de omgeving minder hinderlijke aanpak. Gevolg is echter dat de start van het werk een half jaar later plaatsvindt.

Planuitwerking leidt tot minder hinder omgeving

Samen met gemeente Rheden heeft ProRail plannen gemaakt om de veiligheid rondom diverse overwegen in de gemeente Rheden te verbeteren. De uitwerking daarvan heeft geleid tot een efficiëntere aanpak met minder hinder voor de omgeving. Het werk start daardoor nu wel een halfjaar later.  

Tijdens de informatiebijeenkomsten zijn geïnteresseerden geïnformeerd over de plannen. Bezoekers konden aan de hand van informatiekaarten (zie infographic onderaan dit bericht) zien welke werkzaamheden er de komende jaren plaatsvinden. Ook was er ruimte voor het stellen van vragen. Die hebben we uitgewerkt in een document en kun je onderaan het bericht vinden.

Planning

Per overweg stond ProRail stil welke verbetermaatregel aan de overweg werd getroffen. Ook werd een indicatieve planning getoond en zijn diverse vragen van de inwoners hierover beantwoord. Met de inzichten van toen lag het in de bedoeling eind 2020 te starten bij de overwegen met aanpassingen aan de toeleidende wegen. Daarna zouden in 2021 de overwegen met spoortechnische aanpassingen inclusief de beveiliging worden aangepakt.

In de afgelopen maanden zijn de plannen verder gedetailleerd uitgewerkt. Dit heeft ProRail inzicht gegeven in een andere efficiëntere en voor de omgeving minder hinderlijke aanpak. Gevolg is echter dat de start van het werk een half jaar later plaatsvindt. In de zomer dit jaar (ca. augustus) start de aannemer met de reconstructie van de overweg aan de Groenestraat.

In het eerste kwartaal van 2022 worden de overwegen Biljoen, Schaarweg, Pinkelseweg, Middachtenallee, Havelandseweg, Hofstetterlaan en de Lange Juffer aangepakt. De bouw van de onderdoorgang in de Lentsesteeg vraagt meer voorbereidingstijd. De verwachting is dat deze in 2023 wordt gerealiseerd. Zodra er meer duidelijk is over onder meer de planning zal ProRail de omgeving hierover informeren.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers