Verwerving gronden Meteren gestart

Nieuws

25 februari 2019

Om de spoorboog bij Meteren aan te leggen, heeft ProRail grond nodig van eigenaren langs het spoor. Sommige permanent, sommige tijdelijk tijdens de bouwperiode. De verwerving van deze gronden bij Meteren is gestart. Eigenaren van percelen waarvan ProRail (een deel van) de grond nodig heeft, hebben hierover begin dit jaar een brief ontvangen. Ook zijn zij uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Verbinding met de Betuweroute

Bij Meteren komt er een nieuwe verbindingsboog met twee sporen, als extra verbinding van en naar de Betuweroute. De boog is alleen voor goederentreinen, en heet de Zuidwestboog. Hij komt hoog te liggen. Het hoogste punt is ongeveer 15 meter en gaat over de rijksweg A15 en de Betuweroute heen.

Tracébesluit

Medio maart 2018 heeft het OTB (Ontwerptracébesluit) PHS Meteren-Boxtel ter inzage gelegen en momenteel werken we de reacties uit op de ingediende zienswijzen. Volgens de huidige planning publiceren we het Tracébesluit (TB) en de bijbehorende Nota van Antwoord in de tweede helft van 2019.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers