Video: Duurzame wisseltruc bij Utrecht

Nieuws

25 oktober 2018

Tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn verdubbelt ProRail het spoor, zodat er straks meer treinen kunnen rijden. Ook tijdens deze omvangrijke klus kijken we scherp naar duurzame kansen. Zo hergebruiken we vier wissels van ieder 65 meter lang. In de video zie je hoe we dat doen.

Bekijk: ProRail hergebruikt wissels bij Utrecht

Verbinden, verbeteren én verduurzamen

Het spoor zelf is al één van de duurzaamste vormen van vervoer. En als spoorbeheerder kijkt ProRail voortdurend hoe het nóg duurzamer kan. Elke dag, op allerlei manieren werken we aan een duurzaam spoor. Bij de spoorverdubbeling in Utrecht hergebruiken we niet alleen wissels, maar ook ballast en dwarsliggers. De wissels worden op locatie gereviseerd en ook dat scheelt een hoop CO2 qua vervoer. Zo maken we nieuwe verbindingen en verbeteren we het spoor op een duurzame manier. Wil je meer weten over  duurzame activiteiten van ProRail, lees dan hier verder.  

Straks vier sporen in plaats van twee

ProRail verdubbelt het spoor tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. We hebben een nieuwe spoorbrug geplaatst en de 'oude' spoorbrug is stiller gemaakt, gereviseerd en 30 centimeter hoger gelegd. In de herfstvakantie werken we 9 dagen en nachten achter elkaar door, zodat daarna alle vier de sporen in gebruik kunnen worden genomen. Maandagochtend 29 oktober kan over beide spoorbruggen worden gereden. De spoorverdubbeling is dan een feit.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers