Vier overwegen overzichtelijker met gele vlakken

Nieuws

22 april 2024

Vier overwegen in Nederland krijgen vanaf deze week gele vlakken met zwarte kruizen op de grond. Voetgangers worden op deze manier extra alert gemaakt op het gedeelte van de overweg waar niet stilgestaan mag worden.

Pilot in Den Dolder

ProRail is in 2022 een pilot gestart om een overweg in Den Dolder overzichtelijker te maken voor voetgangers. Een aantal vlakken op het gedeelte voor de voetgangers tussen twee sporen in is geel geschilderd in combinatie met een zwart kruis. Zo geven we aan waar voetgangers niet zouden mogen stilstaan. Deze pilot is door een extern bureau geëvalueerd.

Lees het nieuwsbericht over Den Dolder Lees het nieuwsbericht over Den Dolder

Uitrol gele vlakken

Gebruikers van de overweg geven aan dat de gele vlakken goed herkenbaar zijn als een gevaargebied en dat ze daar niet mogen staan. We gaan de gele vlakken nu structureel aanbrengen op de overweg in Den Dolder. Vier andere overwegen krijgen de gele vlakken in combinatie met een zwart kruis.

Deze overwegen krijgen de gele vlakken:

  1. Overweg dubbele (perron)overpad Stationsweg in Heiloo
  2. Overweg Spoorstraat in Assen
  3. Overweg Van Asch Van Wijcklaan in Ermelo
  4. Overweg Stationsoverpad in Deurne

Veiligheid op overwegen

Overwegen zorgen ervoor dat treinverkeer en overig verkeer elkaar veilig kunnen kruisen. De wegbeheerder en ProRail hebben een gedeelde verantwoordelijkheid wanneer het gaat om overwegveiligheid en de bewustwording/aansporing van veilig gedrag van weggebruikers.

Lees over dit onderwerp Lees over dit onderwerp

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers