Weekendwerk op emplacement Eindhoven

Nieuws

20 april 2022

VolkerRail voert vanaf zondag 24 april 1:00 uur tot en met dinsdag 26 april om 6:00 uur dag en nacht onderhoud en werkzaamheden uit aan de opstelsporen op het emplacement Eindhoven. In deze periode rijden er op dat deel van het emplacement geen treinen.

Wat betekent dit voor de omgeving?

Omwonenden kunnen hinder ervaren. Denk hierbij aan bouwverkeer en eventuele geluidshinder. Vanaf woensdag 27 april werkt VolkerRail weer tijdens reguliere werktijden: van 7:00 tot 16:00 uur. Bij onvoorziene omstandigheden kan hier van worden afgeweken. VolkerRail probeert de hinder zo veel als mogelijk te beperken, maar kan het helaas niet geheel wegnemen.

Voorbereidingen

De voorbereiding voor de werkzaamheden zijn in volle gang. Inmiddels heeft VolkerRail het bouwketenterrein aan de Fuutlaan ingericht en bereiden zij zich voor op de start van de werkzaamheden. VolkerRail heeft met de inrichting van het terrein rekening gehouden met het uitzicht vanaf de Fuutlaan. Zij hebben geen containers of ander materiaal in de zichtlijnen geplaatst. Ook hebben zij de toegang en de bouwplaats een opknapbeurt gegeven zodat het netjes oogt voor omwonenden.

Waarom passen we het opstelterrein aan?

Het aantal treinreizigers groeit de komende jaren door en daarom gaan er meer treinen rijden. Aan het eind van de dag wordt een deel van deze treinen geparkeerd, schoongemaakt en onderhouden op het opstelterrein Eindhoven.

De behoefte aan ruimte daarvoor wordt groter dan wat er nu beschikbaar is. Daarom is aannemer Dura Vermeer eind 2020 begonnen met het uitbreiden van het terrein aan de zijde van de Fuutlaan, ter hoogte van de tennisvelden. Dura Vermeer is daar inmiddels klaar. VolkerRail is nu gestart met de laatste fase: het vernieuwen van de sporen waar de treinen worden schoongemaakt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers