Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

VolkerRail voert laatste fase opstelterrein Eindhoven uit

Nieuws

25 mei 2021

VolkerRail mag de derde en laatste fase van de aanleg van meer opstelsporen op het emplacement in Eindhoven uitvoeren. In mei sleepte het bedrijf de opdracht in de wacht. De werkzaamheden starten naar verwachting begin 2022.

Schoonmaken en onderhouden

Achter de voormalige Van Gend & Loosgebouwen liggen vier opstelsporen. Hiervan komt er één te vervallen. Op de vrijgekomen plek komen nieuwe, bredere en lagere serviceperrons. Dit is nodig zodat medewerkers van NS veiliger en makkelijker de treinen kunnen schoonmaken en onderhouden.

De drie overgebleven opstelsporen maken we langer om het verlies in opstelcapaciteit deels te compenseren. Er is in de nieuwe situatie immers één opstelspoor minder.

De drie locaties waar we opeenvolgend aan de slag gaan. Op dit moment is Dura Vermeer aan het werk in fase 1 en 2. Fase 3 en tevens de laatste fase is dus nu gegund aan VolkerRail.
De drie locaties waar we opeenvolgend aan de slag gaan. Op dit moment is Dura Vermeer aan het werk in fase 1 en 2. Fase 3 en tevens de laatste fase is dus nu gegund aan VolkerRail.

Uitbreiden en moderniseren

Het aantal treinreizigers zal in Nederland naar verwachting de komende jaren blijven groeien. Daardoor zijn meer treinen nodig en ook meer ruimte om treinen te parkeren.

Aan het eind van de dag wordt een deel van deze treinen geparkeerd, schoongemaakt en onderhouden op het opstelterrein in Eindhoven. De behoefte aan de opstelcapaciteit is in Eindhoven groter dan wat er nu beschikbaar is en daarom wordt het opstelterrein uitgebreid aan de zijde van de Fuutlaan, ter hoogte van de tennisvelden.

Drie fases

Het opknappen van het opstelterrein in Eindhoven gebeurt in drie fases omdat er ook tijdens de werkzaamheden de gelegenheid moet zijn om treinen te parkeren en te onderhouden. Elke fase heeft een eigen locatie en eigen planning.

In fase 1 en 2 werkte Dura Vermeer aan het opstelterrein. Zij werkten aan vijf behandel- en opstelsporen en pasten ook de boven- en ondergrondse infra aan. Om geluidhinder voor de omgeving tegen te gaan is langs het terrein van fase 1 een geluidsscherm geplaatstWij verwachten dat fase 1 en 2 eind dit jaar zijn afgerond.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers