Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Onstuimig weer

Nieuws

16 februari 2022

De storm die van woensdag op donderdag over Nederland trok veroorzaakte ook hinder op het spoor, met name voor goederenvervoerders.

Update | 17-02-2022

Reizigers hadden met beperkingen te maken: de HSL is gisteravond deels buiten dienst gesteld vanwege de windoverlast, maar was vanmorgen, donderdag, weer open. Vanmorgen waaide een boom tegen de bovenleiding bij Kerkrade. Monteurs zijn ter plaatse om de boom te verwijderen en eventuele schade aan het spoor te herstellen.

Goederenvervoer heeft veel last van beperkingen: in Duitsland zijn er omgewaaide bomen op het spoor gemeld en bij Emmerich beschadigde een bouwmachine de bovenleiding. Daardoor zijn de grensovergangen bij Zevenaar en Bad Bentheim vandaag naar verwachting langdurig gesloten.

Bericht | 16-02-2022

Stormachtige wind kan tot overlast leiden. Ook op het spoor. ProRail neemt daarom preventieve maatregelen om vertraging of uitval van treinen te voorkomen of te beperken. Onze incidentenbestrijders staan daarom klaar in alle regio's om bij calamiteiten in te grijpen. Ook aannemers hebben storingsploegen klaar staan, zodat ze direct ter plaatse kunnen gaan om reparaties uit te voeren.

Vastzetten en monitoren

Om te voorkomen dat bouwmaterialen in het spoor belanden vragen we onze aannemers extra te letten op het vastzetten van hun spullen. Op stations voeren we extra controles uit om de impact van de wind in de gaten te houden. Ook is er een locomotief beschikbaar om stilgevallen treinen af te slepen.

Check je reisplanner

Veel van deze maatregelen zijn gericht op het in gang houden van het treinverkeer. Ook voor komende dagen houden we het weer goed in de gaten en nemen passende maatregelen. We adviseren om voor vertrek de reisplanner van je vervoerder voor actuele reisinformatie te raadplegen.

Naar de reisplanners

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers