Voorbereidingen ombouw emplacement Den Haag

Nieuws

11 augustus 2023

ProRail werkt op 16 en 17 augustus samen met aannemer BAM aan het spoor bij Den Haag Centraal. Dit zijn voorbereidingen voor de grootschalige vernieuwing en herinrichting van het emplacement. De dienstregeling is op deze dagen aangepast: er rijden bussen in plaats van treinen tussen Den Haag Centraal en Den Haag Ypenburg.

Meer treinen 

Met een nieuwe sporenlay-out op Den Haag Centraal wordt het mogelijk om meer treinen te rijden vanaf 2025.  De rijsnelheid kan worden verhoogd en de betrouwbaarheid van de dienstregeling vergroot. Reizigers kunnen dan nog makkelijker en comfortabeler reizen tussen Den Haag en andere steden in de Randstad, zoals Leiden, Gouda en Rotterdam.  

Kabels en leidingen 

Op 16 en 17 augustus verwijderen we kabelkokers en leggen nieuwe kabels en leidingen aan. Ook slopen we een deel van de oude betonnen fundatieblokken van de bovenleidingportalen. 

Ombouw emplace­ment Den Haag

Goed nieuws voor reizigers: dankzij een nieuwe layout van de spoorinfra op Den Haag Centraal reis je makkelijker en comfortabeler tussen Den Haag en andere steden in de Randstad, zoals Leiden, Gouda en Rotterdam. We maken het mogelijk meer treinen te laten rijden en verdelen daarvoor de spoorinfra in drie sectoren, halen een groot aantal wissels weg, en sluiten spoor 11 en 12 weer aan.

Lees meer Lees meer

Gevolgen voor het treinverkeer

Door de werkzaamheden is de dienstregeling tussen Den Haag Centraal en Den Haag Ypenburg aangepast van woensdag 16 augustus 04:00 tot vrijdag 18 augustus 02:00 uur. Let op, er rijden in het weekend van 19 tot en met 20 augustus geen treinen van en naar Gouda.

Raadpleeg de reisplanner Raadpleeg de reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers