Voorhout krijgt spooronderdoorgang

Nieuws

18 december 2018

Voorhout krijgt een spooronderdoorgang. De tunnel is onderdeel van een nieuwe randweg. Begin december gunden ProRail en de gemeente Teylingen de aanleg van het nieuwe viaduct aan aannemer Heijmans.

Met de onderdoorgang kunnen autoverkeer, fietsers en voetgangers het spoor straks ongelijkvloers kruisen. Deze veilige en vlotte kruising is onderdeel van de aanleg van de nieuwe Noordelijke Randweg Voorhout.

Samenwerking

ProRail en de gemeente Teylingen bereidden het project de afgelopen periode voor. Zo werd een ontwerp opgesteld, de gronden aangekocht en er is een bestemmingsplan vastgesteld. Gemeente Teylingen financiert de aanleg, met bijdragen van de provincie Zuid-Holland en de regio Holland Rijnland.

Vooruitblik

Aannemer Heijmans heeft nog ongeveer een jaar nodig om het project voor te bereiden. In het najaar van 2019 start de bouw van het nieuwe spoordek (het “viaduct” in het spoor waar de randweg onderdoor gaat lopen) naast het spoor. In het eerste kwartaal van 2020 zijn twee treinvrije periodes gepland. Dit zijn momenten waarop er geen treinen rijden en de aannemer veilig kan werken.

Tijdens de eerste treinvrije periode wordt het spoor gereed gemaakt voor de aanpassing en tijdens de tweede treinvrije periode wordt het nieuwe spoordek aangebracht. Daarna volgt de verdere afbouw. Het project moet in het eerste kwartaal van 2021 af zijn. Medio 2021 kan de nieuwe randweg dan naar verwachting open. Kijk voor meer informatie over de Randweg op https://www.teylingen.nl/noordelijkerandweg.html

Tunnelalliantie

Heijmans is een van de vier aannemers waarmee ProRail samenwerkt in een Tunnelalliantie. Door te werken met een standaard proces en vaste teams gaat de kwaliteit en prijszekerheid van het bouwproces omhoog. De spooronderdoorgang in Voorhout is het 15e contract van de Tunnelalliantie.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers