Voortgang werkzaamheden Groningen

Nieuws

Gepubliceerd op 24 december 2021

De winter geeft mooie plaatjes, ook op de bouwplaats in Groningen. Strukton Civiel is op het station begonnen met het stralen van het seinhuis en aan de zuidzijde van het station bezig met de bouw van het spoordek. Een update van de werkzaamheden en een vooruitblik naar volgend jaar.

Seinhuis

De werkzaamheden aan het seinhuis vinden letterlijk achter de schermen plaats. Het gebouw is ingepakt, zodat het werk zo min mogelijk de reizigers hindert. Er is gestart met het stralen van de staalconstructie aan de buitenkant. Met lucht en zand worden de aanwezige roestplekken verwijderd.

Bouw spoordek

Aan de zuidzijde zitten de verdiepingen van de ondergrondse fietsenstalling en voetgangerspassage in het eerste deel van de bouwkuip er in. De aannemer is bezig met de wapening en bekisting van het spoordek waar de sporen 7 en 8 op komen te liggen. De bedoeling was dat deze week het beton van het spoordek gestort zou worden. Helaas is dit niet gelukt.

Dit betekent dat het spoordek niet gereed is voor de eerder geplande treinvrije periode in de voorjaarsvakantie van 2022, en de sporen dan niet verlegd kunnen worden. ProRail is op verzoek van Strukton met de betrokken partijen aan het kijken of er op een zo kort als mogelijk termijn een nieuwe periode gepland kan worden om de sporen te kunnen verleggen.

  • Het seinhuis is ingepakt: achter de schermen wordt het staal gestraald
    Het seinhuis is ingepakt: achter de schermen wordt het staal gestraald
  •  Het spoordek in aanbouw
    Het spoordek in aanbouw
  • Vlechters aan het werk met de wapening van het spoordek
    Vlechters aan het werk met de wapening van het spoordek

Werkzaamheden komende tijd

De werkzaamheden op de zuidelijke bouwplaats gaan in de periode rond kerst en oud & nieuw door, dan zijn timmerlieden bezig met het aanbrengen van een deel van de bekisting. Na de feestdagen starten de werkzaamheden van het vlechten van de wapening en het bekisten van de rest van het spoordek weer op, zodat daarna beton kan worden gestort. De werkzaamheden in het tweede deel van de bouwkuip gaan dan ook verder, net als de werkzaamheden aan het seinhuis.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers