Weekendwerk in Delft en Schiedam

Nieuws

29 maart 2024

ProRail werkt op 30 en 31 maart bij de stations Delft, Delft Campus en Schiedam Centrum. Dit is in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam. Het treinverkeer tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal is daarom deze dagen aangepast.

Deel van het grote project

Op station Delft werken we aan technische installaties en voeren we testwerkzaamheden uit. Op station Delft Campus werken we aan de bovenleiding. Op station Schiedam brengen we nieuwe bovenleidingsbalken aan. Ook bouwen we een nieuwe railinzetplaats. Dat is een plek waar werk- en inspectievoertuigen op het spoor geplaatst kunnen worden.

Aan beide zijden van het viaduct over de Schiedamse Schie maken we een zettingsvrije plaat (een betonnen fundering) omdat de spoorligging daar anders wordt. In 2023 hebben we daarvoor de stalen buispalen gedraaid. In het weekend van 30 en 31 maart storten we de buispalen vol met beton. Nabij het viaduct over de ’s Gravelandseweg zijn in een eerdere fase stalen buispalen aangebracht, ook deze worden dit weekend volgestort met beton.

Gevolgen voor het treinverkeer

Door de werkzaamheden is de dienstregeling tussen Den Haag Centraal en Rotterdam aangepast van zaterdag 30 maart om 01:35 uur tot maandag 1 april om 01:30 uur. Wil je reizen met de trein? Gebruik dan voor vertrek een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer treinverkeer

Samen met aannemer Strukton werken we sinds 2019 aan PHS Rijswijk - Rotterdam. Door aanpassingen en uitbreidingen te doen aan spoor en stations wordt het mogelijk om vanaf december 2024 meer treinen te laten rijden op dit traject. En dat is nodig, want het aantal reizigers groeit.

Lees over dit programma Lees over dit programma

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers