Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Weekendwerk in Hoogeveen

Nieuws

1 maart 2022

In opdracht van ProRail werkt aannemer VolkerRail in het weekend van zaterdag 5 maart tot en met maandagnacht 7 maart aan het spoor in Hoogeveen. De aannemer voert in dit weekend voorbereidingen uit voor de grootschalige werkzaamheden van 7 tot en met 23 mei 2022.

Al volop aan het werk

ProRail is al volop aan het werk in Hoogeveen. In het weekend van 5 maart plaatsen we alvast nieuwe blokken en palen voor de draagconstructie van de bovenleiding. Hiermee bereiden we ons voor op de treinvrije periode in mei. Dan werken we 16 dagen achter elkaar aan het spoor en verleggen we de spoorboog die door Hoogeveen loopt. Ook vernieuwen we de perrons en het stationsmeubilair.

ProRail vernieuwt in mei ook het hele spoor tussen Meppel en Beilen. Spoorvernieuwing is nodig om het spoor in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden voor het toenemende treinverkeer. We vernieuwen het ballastgrind, de dwarsliggers en de spoorstaven. Op zaterdag 5 maart begint de aannemer met het lossen van de spoorstaven. Dit gebeurt met een Robeltrein, een speciale trein voor het vervoer en lossen van spoorstaven. Die trein is uniek: er is er maar één van in Nederland.

Gevolgen voor het treinverkeer

Het weekendwerk heeft gevolgen voor het treinverkeer. Van zaterdag 5 maart 01:00 uur tot maandag 7 maart 02:00 uur rijden we een aangepaste dienstregeling tussen Zwolle en Meppel. Tussen Meppel en Assen rijden bussen in plaats van treinen. Raadpleeg voor meer reisinformatie de reisplanner.

Raadpleeg een reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers