Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Weekendwerk in Rijswijk en Delft

Nieuws

18 mei 2022

Tussen Rijswijk en Delft Campus werken we aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer om meer treinverkeer mogelijk te maken. In het weekend van 21 en 22 mei werken we op drie verschillende locaties. Er rijden dan geen reizigerstreinen maar bussen tussen Den Haag Hollands Spoor en Schiedam Centrum.

In Rijswijk

In Rijswijk werken we verder aan de uitbreiding van twee naar vier sporen. Tussen de Kerstanjewetering en de ingang van de spoortunnel Delft zijn er grondwerkzaamheden en bouwen we de sporen die het nieuwe gedeelte van de tunnel in gaan. In december vorig jaar plaatsten we het vierde en laatste brugdeel over de Kerstanjewetering. Komend weekend brengen we de laatste keerwanden aan rondom de brug. De keerwanden zorgen ervoor dat we langs het spoor de laatste grondwerkzaamheden kunnen uitvoeren.

Bij de voormalige spoorwegovergang ’t Haantje bouwen we een nieuwe railinzetplaats. Dat is een plek waar werk- en inspectievoertuigen op het spoor geplaatst kunnen worden. De inzetplaats is nodig voor toekomstig onderhoud aan het spoor. Het grond- en straatwerk is grotendeels klaar. In het weekend worden de werkzaamheden aan het spoor uitgevoerd.

Aanleg nieuwe sporen in station Delft
Aanleg nieuwe sporen in station Delft

In Delft

Op station Delft in de tunnelbuizen onder de grond zijn de sporen inmiddels aangelegd. Daar gaan we verder met het plaatsen van seinen en bovenleiding. Op het station zelf werken we aan het nieuwe perron en de twee nieuwe sporen. In het weekend werken we aan de tussenvloer: we verwijderen de tijdelijk aangebracht vloer op de plek waar straks de liften en roltrappen naar het nieuwe perron van spoor 3 en 4 komen. Het station wordt daarom in het weekend gedeeltelijk afgesloten.

Bij station Delft Campus plaatsen we vier nieuwe wissels en vernieuwen we een deel van het spoor. Ten zuiden van Delft Campus, in de richting van Rotterdam, plaatsen we een hogesnelheidswissel. Dat wissel zorgt ervoor dat de nieuwe sporen 3 en 4 straks bereikbaar zijn vanuit Rotterdam.
Voor alle nieuwe wissels wordt de treinbeveiliging aangepast. Het hele weekend zullen er daarom ook testwerkzaamheden plaatsvinden.

Gevolgen voor het treinverkeer

Door de werkzaamheden rijden er van vrijdag 20 mei 18.40 uur tot en met maandag 23 mei 05.00 uur bussen in plaats van treinen tussen Den Haag HS en Schiedam. Wil je reizen met de trein? Check dan voor actuele reisinformatie een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers