Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Gouwespoorbrug: treinen rijden weer

Nieuws

25 februari 2021

Door een defect in de Hoge Gouwebrug bij Gouda reden er op donderdag 25 februari vanaf 12:30 uur minder treinen van en naar Gouda. Monteurs van de spooraannemer van ProRail slaagden erin de brug rond 18:30 uur te repareren, waarna het treinverkeer weer volledig van de brug gebruik kon maken.

Grendel

De Hoge Gouwespoorbrug is een hefbrug over de Gouwe in Gouda. De brug stamt uit 1989 en heeft vier sporen. Rond 12:30 uur kreeg ProRail het signaal dat de brug niet goed sloot. Na inspectie bleek dat een grendel was afgebroken, waardoor twee van de vier sporen van de spoorbrug buiten dienst moesten worden genomen.

Herstel

ProRail en de spooraannemer gingen aan de slag om het defecte onderdeel te vervangen. Ook moesten onderdelen van de vergrendeling recht geperst worden. Hiervoor hebben ProRail en de spooraannemer specialisten opgeroepen. Zij hebben ook het nodige laswerk verricht. 

Eerdere storing

Ook op woensdag 24 februari waren er problemen met de brug. Toen zat er een storing in de bediening van de brug. Als de brugwachter de brug open of dicht wil doen moet hij of zij toestemming krijgen van de treindienstleider. Maar toen de treindienstleider dit verzoek kreeg zag hij door de storing steeds het signaal dat er een defect zat in de grendel waarmee de brug bediend wordt. Lees hier meer over deze storing.

Twee van de vier sporen

Door het defect konden twee van de vier sporen van de Hoge Gouwespoorbrug niet worden gebruikt. Daarom reden er veel minder treinen van en naar Gouda.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers