Werk aan de winkel in Goes

Nieuws

6 maart 2019

Bij de Van Hertumweg in Goes vinden vrijdag, zaterdag en zondag grootschalige werkzaamheden plaats. Er rijden dan drie dagen lang geen treinen. ProRail en aannemer Gebr. De Koning bouwen in opdracht van de gemeente aan een nieuwe onderdoorgang onder het spoor.

Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen vanaf medio 2020 veilig onder het spoor door. Met een onderdoorgang bestaat er geen kans meer op storingen of ongelukken zoals je die op een overweg wel kunt hebben. Wat ProRail betreft een goede zaak!

Bouwen naast het spoor

De bouw van de onderdoorgang vindt zoveel mogelijk plaats naast het spoor. Zo hinderen we het treinverkeer minimaal. De aannemer bouwt twee grote, betonnen platen; een zogenaamde dubbelsporige plaatbrug en een enkelsporige trogbrug. Deze vormen straks het dak van de onderdoorgang. In een lang weekend van 12 t/m 14 april rijden we de platen naar hun plek tussen het spoor.

De bouwplaats vanuit de lucht
De bouwplaats vanuit de lucht

Komend weekend voorbereidende werkzaamheden

Ter voorbereiding op het ‘inrijden’ van de plaat- en de trogbrug, worden aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag damwanden geplaatst, palen gedraaid en ankers ingebracht. Deze vormen een bouwkuip en houden het grondwater tegen. Zo kunnen we in april veilig een gat onder het spoor graven en hebben we een stevige, droge ondergrond om de plaat- en trogbrug op hun plaats te rijden.

Kijken?

Belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij de werkzaamheden. Bij de zuidelijke ingang van de stationstunnel staat een uitkijkplatform. Deze blijft staan tot half april zodat ook het inrijden van de betonnen platen vanaf hier te zien is.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers