Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Werk aan de winkel op station Almere Centrum

Nieuws

4 oktober 2021

Station Almere Centrum wordt vernieuwd. Daarom rijden er zaterdagochtend 30 oktober 2021 vanaf 02:00 uur tot maandagochtend 1 november 2021 (05:00 uur) geen treinen van en naar Almere Centrum. In deze 52-urige treinvrijeperiode gaan aannemer Hegeman Bouw en steigerbouwer Dutch Steigers voor ProRail werk uitvoeren. Er staat flink wat op de planning.

Diverse werkzaamheden

In totaal worden door Hegeman circa 1500 vierkante meter wand- en kolomtegels en nog eens 2000 vierkante meter vloertegels vervangen voor zo’n 27.000 nieuwe frisse witte tegels. Het schilderwerk is bijna afgerond. Steigerbouwer Dutch Steigers is in de nachten van maandag 4 tot vrijdag 8 oktober 2021 gestart met het demonteren van de steigerconstructies rondom het busstation.

In de nachten van maandag 11 tot vrijdag 15 oktober 2021 worden de steigers aan de noordzijde (restaurant Loetje) gedemonteerd. En in de nachten van maandag 18 tot vrijdag 22 oktober 2021 zijn de steigers aan de zuidzijde (centrumzijde) aan de beurt. In het weekend van zaterdag 30 tot en met zondag 31 oktober 2021 worden er zonnepanelen op het dak geplaatst en wordt al het steigermateriaal met een telekraan vanaf de oude Kiss & Ride locatie vanaf de perrons gehesen.

Taxi

Als je alleen kunt reizen met behulp van een lift op het station, dan kun je gebruikmaken van een taxi. Deze brengt je dan naar station Almere Muziekwijk of Almere Buiten. Je kunt de taxi telefonisch (010-3035744) of per mail (prorail@transvision.nl) vooraf regelen. ProRail vergoedt de taxikosten. Houd wel rekening met extra reistijd.

Hinder

Het demonteren en afvoeren van de steigers is voor de directe omgeving een hinderlijke klus. Met name hinderlijk omdat het werk niet stiller gedaan kan worden. Bovendien kan het vanwege de veiligheid van de reizigers niet overdag uitgevoerd worden.

Al deze inspanningen leiden uiteindelijk tot een modern station, dat lichter is, toegankelijker en ruimer en voorzien van alle nodige comfort. We verwachten medio 2022 dit vernieuwde station te kunnen openen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers