Werk aan spoor en perrons in Tilburg

Nieuws

16 september 2022

We gaan het spoor aanpassen bij station Tilburg, station Tilburg Universiteit en het spoor tussen deze beide stations. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat het groeiende aantal reizigers gebruik kan blijven maken van de stations in Tilburg.

Vierde perron

Een belangrijke onderdeel is de bouw van een vierde perron op station Tilburg. De werkzaamheden vinden plaats van september 2022 tot en met najaar 2023. Vanaf 26 september richten we een bouwplaats in aan de noordzijde van het station. In het weekend van zaterdag 1 oktober tot en met maandagochtend 3 oktober voeren we op meerdere locaties in Tilburg werkzaamheden uit. Om ervoor te zorgen dat het nieuwe perron optimaal bereikbaar is, passen we ook de sporen aan. Ook geven we het relaishuis aan de westzijde van perron 1 een opknapbeurt.

Er zijn twee periodes in juli en augustus 2023 dat er minder of geen treinen rijden. In deze periode bouwen we het vierde perron af en zijn we op meerdere plekken op het spoor aan het werk. En als dat klaar is, vernieuwen we tot slot de vloer van perron 1.

Architectenbureau cepezed maakte een ontwerp voor de aanpassingen
Architectenbureau cepezed maakte een ontwerp voor de aanpassingen

Station Tilburg Universiteit

We passen de perrons aan. Er komt meer ruimte en nieuw meubilair voor reizigers. Ook voeren we werkzaamheden uit aan het spoor, zoals de aanpassing van bovenleidingen en seinen en wissels. De eerste werkzaamheden vinden plaats in het weekend van 1 en 2 oktober 2022. Het werk vindt vervolgens in meerdere periodes tot en met augustus 2023 plaats.

Tussen de stations

We voeren werkzaamheden uit aan de sporen evenwijdig aan de Tilburg Universiteit Park & Ride, het Kwekerijpad en de Beelaarts van Bloklandstraat. Hier verplaatsen we bovenleidingspalen en vernieuwen we de draagconstructie, zodat die weer toekomstbestendig is. De eerste werkzaamheden vinden plaats in het weekend van 1 en 2 oktober 2022. Het werk vindt vervolgens in meerdere periodes tot en met augustus 2023 plaats.

Op de hoogte blijven?

Aannemer Dura Vermeer voert de werkzaamheden voor ProRail uit. Voor actuele werkzaamheden, planning en ontwikkelingen, kun je de BouwApp downloaden via Google Play of de App Store. Zoek in de app op 'PHS Tilburg Spoor en 4e perron'.

Heb je vragen over de werkzaamheden, dan kun je contact opnemen met het projectteam van Dura Vermeer. Dat kan via de BouwApp, e-mail of telefoon: op werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur via nummer 06-38068869.

De BouwApp

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers