Werkzaamheden bij Apeldoorn afgezegd door winterweer

Nieuws

16 februari 2021

De spoorwerkzaamheden bij Apeldoorn tussen 16 februari en 1 maart kunnen vanwege het winterweer niet doorgaan. We zouden onder andere de sporen, wissels en bovenleiding vervangen en de wissels slimmer inrichten. Het is wel gelukt om op deze trajecten een deel van het afgezegde treinverkeer alsnog mogelijk te maken.

Alles of niets

De werkzaamheden gaan in hun totaal niet door. Het is namelijk alles of niets: aan het begin van de buitendienststelling verwijderen we sporen en wissels. Als we hiermee starten, moet je uiteraard alles ook weer afmaken. De indeling van de sporen wordt anders, waardoor we alle werkzaamheden hoe dan ook in één buitendienststelling moeten uitvoeren.

Vorst in de grond

Helaas, door vorst in de grond kan de aannemer de benodigde kwaliteit en planning niet garanderen. Het risico op uitloop van de werkzaamheden is veel te groot en dit heeft forse gevolgen voor reizigers en omwonenden. We konden daarom niet anders dan de werkzaamheden annuleren.

Kleine werkzaamheden in laatste weekend

Afhankelijk van het weer wordt er van zaterdag 27 tot maandagochtend 1 maart hopelijk wel gewerkt. We voeren dan onderhoud uit aan de sporen en wissels. Dat onderhoud is nodig om in ieder geval betrouwbaar treinverkeer te houden. Het is nu nog niet bekend wanneer we de overige grote werkzaamheden kunnen uitvoeren. We kijken daar heel zorgvuldig naar. Onderhoud willen we tijdig doen. Maar ook willen we deze werkzaamheden goed afstemmen met andere werkzaamheden op het spoor.

Gevolgen treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden zouden er geen treinen rijden maar bussen. Want de planning van vervoerders was uiteraard al volledig ingericht op de werkzaamheden. Het is heel lastig om zo’n planning voor het treinverkeer terug te draaien. Zeker op zo’n korte termijn.

Het lukt NS echter wel om Sprinters te laten rijden tussen Apeldoorn en Deventer. Arriva rijdt tussen Apeldoorn en Zutphen hun normale dienstregeling. Busvervoer is hierdoor niet nodig. Alleen in het weekend van 27 en 28 februari is geen treinverkeer mogelijk en rijden er wel bussen. Raadpleeg voor vertrek altijd even een reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers