Werk in Groningen buiten kantoortijden

Nieuws

14 maart 2022

Strukton werkt aan de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling bij station Groningen, op zowel de bouwplaats aan de zuidzijde als op het station. De komende periode vindt het werk soms ook buiten kantoortijden plaats. Dat kan eventueel hinder opleveren voor de omgeving.

Werkzaamheden avonden en weekenden

De meeste werkzaamheden vinden gewoon overdag plaats. Soms is het toch noodzakelijk om ook in de avonden en weekenden te werken. Dit duurt dan tot uiterlijk 23:00 uur en op zondag tot 19:00 uur. Naar verwachting geven de werkzaamheden in de avonduren geen overmatige hinder voor de omgeving. Wel is er meer bedrijvigheid op de bouwplaats.

Stort onderwaterbeton

Van donderdag 24 maart 00:01 uur t/m vrijdag 25 maart 23:59 uur stort Strukton onderwaterbeton in het tweede deel van de bouwkuip aan de zuidzijde. Dit onderwaterbeton vormt straks de vloer van de bouwkuip. Het storten van het onderwaterbeton moet in één keer gebeuren en gaat dus dag en nacht door. In totaal wordt er 3200 m3 beton gestort. Het pompen van het beton kan enig geluid geven in de directe omgeving, maar zorgt naar verwachting niet voor overmatige hinder. Het beton komt in ongeveer 250 betonwagens, die via de bestaande busbaan naar en van het werkterrein rijden.

Dag en nacht werkzaamheden in mei

Van dinsdag 24 mei 01:00 uur tot en met maandag 30 mei 05:00 uur vindt er een gedeeltelijke buitendienststelling van het spoor plaats en gaat Strukton dag en nacht aaneengesloten werken.

Tijdens deze periode verlegt Strukton de huidige sporen 7 en 8 naar het spoordek en verhuizen zij het monumentale seinhuis naar een tijdelijke plek op het perron. Ook de hulpbrug wordt in deze periode verder afgebouwd.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers