Werkzaamheden aan de spoorovergangen in Rheden

Nieuws

2 mei 2024

Aannemer VolkerRail voert in opdracht van ProRail werkzaamheden uit aan de spoorovergangen Schaterland en de Begraafplaats in Ellecom (gemeente Rheden). Het werk is gepland in het weekend van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni. In dat weekend is er geen treinverkeer en zet NS bussen in om reizigers te vervoeren.

Eén beveiligde overweg

De overweg Schaterland wordt geheel afgesloten en verwijderd en de overweg Begraafplaats wordt beveiligd. De gebruikers van de overweg in Schaterland moeten daarna gebruik maken van de nieuwe beveiligde overweg Begraafplaats. Dit werk wordt door VolkerRail uitgevoerd in het eerste weekend van juni.

In september 2020 zijn inwoners tijdens bijeenkomsten door ProRail en de gemeente geïnformeerd over deze plannen. Toen is uitgelegd dat het totale werk in fasen moest worden uitgevoerd. In de eerste fase in 2021 is de verkeerssituatie bij de Groenestraat en de stationsomgeving verbeterd. Eind 2022 zijn zes andere spoorovergangen in de regio verbeterd, waaronder de twee onbeveiligde overwegen Middachten en Lange Juffer.

Alle maatregelen zorgen voor een hogere spoor- en wegveiligheid in de gemeente Rheden. Ook de doorstroming van alle soorten verkeer op de kruisende wegen wordt hierdoor beter.

Lees hier meer over het Maatregelenpakket Spoorwegovergangen Rheden Lees hier meer over het Maatregelenpakket Spoorwegovergangen Rheden

Landelijk NABO-programma

ProRail en IenW hebben samen de ambitie om de 180 openbaar toegankelijke NABO in heel Nederland op te heffen. De ambitie is om in 2023 al deze NABO op het reizigersnet te hebben aangepakt. Op onbeveiligde overwegen vinden dagelijks bijna-ongelukken plaats. Jaarlijks vallen er gemiddeld twee doden.

Lees hier meer: Lees hier meer:

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers