Werkzaamheden aan het spoor bij Amsterdam Sloterdijk

Nieuws

14 oktober 2022

Bij station Amsterdam Sloterdijk en bij Halfweg vinden ingrijpende werkzaamheden plaats. Van dinsdag 18 oktober 05.00 uur tot en met maandag 24 oktober 01.00 uur werkt ProRail dag en nacht. Wat gaat er precies gebeuren?

Perron inkorten op Amsterdam Sloterdijk

We korten op station Amsterdam Sloterdijk een perron in. Dat perron hebben we eerder 60 meter verplaatst. Zo ontstaat een betere spreiding van reizigers bij de (rol-)trappen en liften over het hele perron. Ook ontlast dit de (rol-)trappen en liften richting de hal.

Ook passen we de treinbeveiliging aan, en werken we aan de bovenleiding. Werkzaamheden met de meeste geluidsoverlast vinden zo veel mogelijk overdag en in de avond plaats. Er is beperkt treinverkeer van en naar station Amsterdam Sloterdijk. In dezelfde periode rijden er geen treinen tussen Sloterdijk en Haarlem.

Halfweg

Over een lengte van ongeveer drie kilometer vernieuwen we spoorstaven bij Halfweg. Rondom de overweg bij de Wethouder van Essenweg zijn we bezig met asfalteren. Hierbij maken we gebruik van zogenaamde krollen, kleine graafmachines of hijskranen, die over het spoor kunnen rijden. Om die reden wordt éen rijbaan op de overweg gedeeltelijk afgesloten. Ook vervangen we kabels en leidingen.

Er rijden in deze periode geen treinen bij Halfweg. De overweg Vinkebrug is gedurende de gehele periode volledig afgesloten. Hier staan verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden. Genoemde werkzaamheden kunnen hinder veroorzaken.

Reisinformatie

Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer. Zoek je actuele reisinformatie? Raadpleeg dan even een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner

Toekomstbestendig

De verwachting is dat het aantal reizigers via station Amsterdam Sloterdijk flink zal toenemen. Mede door de ontwikkeling van de buurt Haven-Stad, ten noorden van het stationsgebied. ProRail wil van station Amsterdam Sloterdijk een modern, toekomstbestendig ov-knooppunt maken.

Lees meer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers