Werkzaamheden aan het spoor tussen Eindhoven en Venlo

Nieuws

Gepubliceerd op 17 oktober 2022

ProRail werkt van zondag 23 oktober tot en met dinsdag 1 november aan het spoor tussen Eindhoven Centraal en Venlo. We vernieuwen dwarsliggers en ballast (spoorgrind). Bovenleidingen worden vervangen en we vernieuwen raildempers. Ook werken we aan de treinbeveiliging.

Aanpakken van perrons

Op de stations Venlo en Blerick pakken we de perrons aan. Zo vernieuwen wij de keerwanden en de perrontegels. Ook worden de perrons verhoogd, zodat een gelijke instap mogelijk is en de stations toegankelijk zijn voor mensen met een functiebeperking. Hiermee voldoen we aan Europese regelgeving én de Nederlandse afspraken voor de toegankelijkheid van het spoor. De Europese regelgeving schrijft voor dat perrons 76 centimeter hoog moeten zijn.

Gevolgen treinverkeer

Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er op zondag 23 oktober tot 10.00 uur geen treinen van, naar en via Eindhoven Centraal. Tussen zondag 23 oktober en dinsdag 1 november rijden er geen treinen tussen Eindhoven Centraal en Venlo. Raadpleeg een reisplanner voor vertrek.

Lees meer over toegankelijkheid op stations

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers