Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Werkzaamheden de Maten gaan beginnen

Nieuws

12 februari 2019

In het weekend van 16 februari werkt aannemerscombinatie Mobilis Hegeman aaneengesloten door aan de aanleg van de nieuwe tunnel bij onderdoorgang De Maten. Deze tunnel onder het spoor verbindt straks onder meer Assen Oost en woonpark Diepstroeten met de Europaweg Zuid.

Werkzaamheden

Voor het plaatsen van het spoordek voor de tunnel onder het spoor is het nodig dat we eerst de spoordijk afgraven en het spoor verwijderen. Na het inrijden van het spoordek bouwen we de spoordijk en spoor weer terug. Dit alles in een periode van twee dagen. Op zaterdag en zondag rijden er hierdoor geen treinen tussen Hoogeveen en Groningen. In verband met werkzaamheden in Haren rijden er tot en met dinsdag 19 februari bussen tussen Assen en Groningen. Mochten er nog afrondende werkzaamheden zijn die niet in het weekend passen, dan wordt dit in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 en woensdag 27 op donderdag 28 februari gedaan.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers