Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Werk­zaamheden Hurdegaryp voor inschuiven tunneldeel

Nieuws

13 februari 2019

Van woensdagnacht 20 februari tot aan maandagochtend 25 februari werken wij weer aan het spoor bij Hurdegaryp. Deze werkzaamheden gebeuren zodat wij het tunneldeel in kunnen schuiven.

Wat staat er te gebeuren

Op donderdagmiddag 21 februari wordt het tunneldeel bij Hurdegaryp ingeschoven. De werkzaamheden starten de dag voor het inschuiven met het verwijderen van de sporen. Nadat het spoor verwijderd is, ontgraven we de spoorbaan waardoor er ruimte ontstaat om het tunneldeel in te schuiven. Nadat dit deel op zijn plek geschoven is, vullen we de tunnel weer aan en bouwen we het spoor weer terug. Op maandag zullen de treinen weer conform de dienstregeling rijden.

Kom kijken

Het daadwerkelijke inschuiven is een hele gebeurtenis. Hier zijn wij van dondermiddag om ongeveer 13:00 uur to in de avond mee bezig. Om geïnteresseerden de mogelijkheid te geven om te komen kijken bij het inschuiven, komt er een uitkijkpunt. Deze komt op het uiteinde van de bestaande parkeerplaats bij het station aan de stationsweg. 

Schematische weergave uitkijkpunt Hurdegaryp
Schematische weergave uitkijkpunt Hurdegaryp

Mocht u tijdens het inschuiven vragen hebben, dan kunt u terecht in It Stationnetje. Medewerkers van de provincie Fryslân, ProRail en Heijmans staan daar klaar om deze voor u te beantwoorden.

Omleidingen en vervangend verkeer

Omdat er tijdens deze werkzaamheden ook bij de bestaande spoorwegovergang gewerkt wordt en er gedurende deze dagen veel transport is, is besloten in het kader van de veiligheid de weg ter hoogte de spoorwergovergang af te sluiten voor het reguliere autoverkeer. Bussen, hulpdiensten, fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van de overweg. Er zal een omleidingsroute ingesteld zijn voor het autoverkeer, deze is weergegeven met borden.

Tijdens de werkzaamheden rijden er van woensdag 20 februari t/m zondag 24 februari geen treinen. Raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,90 per minuut) of op www.arriva.nl .

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers