Werkzaamheden Maarsbergen in pinksterweekend

Nieuws

17 mei 2024

Vanwege de werkzaamheden aan het spoor bij Maarsbergen rijden er dit pinksterweekend geen treinen op het traject tussen Utrecht en Arnhem. Ter hoogte van de Tuindorpweg en Engweg in Maarsbergen vinden voorbereidende werkzaamheden plaats voor het tunneldek dat later dit jaar ingeschoven gaat worden.

Impactvolle werkzaamheden

We halen dit weekend een deel van het spoor weg om stalen damwanden en funderingspalen te plaatsen. Na de werkzaamheden worden de sporen weer teruggeplaatst, zodat de treinen op dinsdagochtend 21 mei weer kunnen rijden. Het intrillen van de damwanden en boren van de funderingspalen is in de directe omgeving goed te horen. Er wordt gewerkt met grote machines en zware gereedschappen.

Ook is er in de omgeving van de Tuindorpweg meer (bouw)verkeer dan gebruikelijk. Door de meeste werkzaamheden overdag uit te voeren, proberen we de hinder voor bewoners zo veel mogelijk te beperken. De spoorwegovergang op de Woudenbergseweg blijft bereikbaar, maar vanwege de werkzaamheden kan er af en toe vertraging optreden.

Plan je reis

Er rijden bussen in plaats van treinen op het traject tussen Utrecht en Arnhem. Plan daarom voor vertrek je reis in een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer informatie via de BouwApp

Op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Download dan de BouwApp via een appstore. Via de app is het ook mogelijk om vragen te stellen over het project.

Onderdoorgangen en fietsbruggen

Een betere doorstroom, een veiligere verkeerssituatie en een leefbaarder dorp. Dat is wat gemeente Utrechtse Heuvelrug, provincie Utrecht en ProRail in Maarsbergen willen bereiken.

Meer over dit project Meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers