Werkzaamheden op Den Haag Centraal

Nieuws

29 februari 2024

ProRail werkt samen met aannemer BAM aan de sporen en perrons van station Den Haag Centraal. Op 2 en 3 maart en van 9 tot en met 13 maart is daarom de dienstregeling aangepast. Je moet rekening houden met extra reistijd, overstappen, omreisroutes en drukte.

Stapsgewijs werken

De werkzaamheden voeren we stapsgewijs uit tijdens een buitendienststelling. Daar zijn er meerdere van. In de eerste helft van maart werken we onder andere aan bovenleidingen, treinbeveiliging en aan kabels en leidingen. We vernieuwen spoor en het gehele perron 10 buiten de perronkap.

Vanwege de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Den Haag Laan van NOI en Den Haag Centraal in het weekend van 2 en 3 maart en van 9 tot en met 13 maart. In het weekend van 9 en 10 maart rijden er geen treinen van en naar Den Haag Centraal. NS zet dan bussen in en je kunt gebruik maken van het metronetwerk.

De gevolgen voor de treinreis zijn per situatie verschillend, ook als je meeloopt met de CPC-loop. Plan je reis kort voor vertrek in een reisplanner. Het station en de meeste winkels op het station zijn gewoon open.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Emplacement Den Haag

De werkzaamheden zijn onderdeel van de grote vernieuwing en herinrichting van het emplacement. Met een nieuwe spoorlayout op Den Haag Centraal wordt het mogelijk om straks meer treinen te rijden. De rijsnelheid kan worden verhoogd en de betrouwbaarheid van de dienstregeling wordt beter. Voor reizigers betekent dat nog makkelijk en prettiger reizen tussen Den Haag en Leiden, Gouda en Rotterdam.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers