Zes weken lang werkzaamheden op Rotterdam Centraal

Nieuws

16 oktober 2023

Van 23 oktober tot 4 december werkt ProRail zes weken op Rotterdam Centraal aan het spoor. Een volgende stap in een grote operatie om meer treinverkeer mogelijk te maken in 2024. Dat is goed nieuws voor reizigers, maar voor nu betekent dat een zure appel. Er rijden in deze periode namelijk minder, en op sommige momenten helemaal geen treinen van, naar of via Rotterdam Centraal.

Perronverlenging en spoorwerk

Aan de oostkant van het station verlengen we perron 9, aan de westkant perron 11 en 12. Aan deze kant van het station vervangen we ook wissels en sporen en werken we aan bovenleiding en treinbeveiliging. We sluiten de zes weken af met het testen van alle nieuw aangebrachte installaties.

Om het werk uit te kunnen voeren sluiten we tussen 23 oktober en 4 december enkele sporen af. In de weekenden van 25 en 26 november en van 2 en 3 december sluiten we alle sporen af vanwege de testwerkzaamheden. Het station en de meeste winkels op het station zijn dan gewoon open.

Drukke periode

We proberen overlast voor reizigers en voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. In deze periode van zes weken blijft de afsluiting van alle sporen beperkt tot twee weekenden. De rest van de periode blijven de treinen zoveel mogelijk rijden. Neemt niet weg dat het vervelend is dat deze werkzaamheden in een drukke periode vallen, en tegelijk met bijvoorbeeld black Friday, Sinterklaas en de wedstrijd Feyenoord-PSV op 3 december.

Van maandag 23 oktober tot en met zondag 3 december is het treinverkeer van, naar en via Rotterdam Centraal aangepast. Sommige treinen vertrekken op andere tijden of vanaf een ander perron. NS zet op een aantal momenten bussen in. In het weekend van 25 en 26 november en in het weekend van 2 en 3 december is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Rotterdam Centraal. Je kunt dan gebruik maken van NS-bussen of het RET-metronet. Houd rekening met extra reistijd, overstappen, omreisroutes en drukte. Plan je reis in de app.

Plan je reis: Plan je reis:

PHS Rijswijk-Rotterdam

Steeds meer mensen reizen dagelijks met de trein, en het aantal groeit. Ook tussen Den Haag en Rotterdam. Om die groei mogelijk te maken, voeren we het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam uit. Met allerlei aanpassingen aan het spoor en de stations op dit traject kunnen er in 2024 meer treinen gaan rijden. Op Rotterdam Centraal zorgen we ervoor dat treinen sneller kunnen aankomen en vertrekken. En met verlengde perrons maken we ruimte op het station voor langere treinen.

Lees hier meer:

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers