Werkzaamheden op Rotterdam Centraal afgerond

Nieuws

4 december 2023

Bijna zes weken waren we aan het werk op Rotterdam Centraal. Vandaag is het werk klaar. We verlengden de perrons 9, 11 en 12, vernieuwden sporen en wissels en pasten de bovenleiding aan. Ook de treinbeveiliging is aangepast en getest. Hierdoor kunnen er straks meer treinen rijden richting Den Haag.

Meer treinen

Na deze werkzaamheden kunnen de treinen sneller aankomen en vertrekken. Ook kunnen er langere treinen langs het perron staan. Hierdoor wordt het vanaf eind 2024 mogelijk om meer treinen te rijden richting Den Haag. Dit is allemaal onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Rijswijk – Rotterdam.

Werkzaamheden

Reizigers hadden tijdens te werkzaamheden te maken met extra reistijd, overstappen, omreisroutes en meer drukte in de treinen. Twee weekenden lang was Rotterdam Centraal helemaal niet bereikbaar per trein. Onvermijdelijk, maar vervelend voor de reiziger. Om dit een klein beetje te verzachten, delen NS en ProRail op 5 december zakjes met pepernoten uit aan reizigers.

 • Nachtelijke werkzaamheden
  Nachtelijke werkzaamheden
 • Werkzaamheden aan het spoor
  Werkzaamheden aan het spoor
 • Zicht op de verlengde sporen
  Zicht op de verlengde sporen
 • Relaiskasten, wisselverwarmingskasten en hoogspanningskasten
  Relaiskasten, wisselverwarmingskasten en hoogspanningskasten
 • Deze mannen plaatsen een hekwerk: de scheiding tussen machinistenpad en sporen. Hierdoor kunnen machinisten veilig naar de treinen lopen
  Deze mannen plaatsen een hekwerk: de scheiding tussen machinistenpad en sporen. Hierdoor kunnen machinisten veilig naar de treinen lopen

Rijswijk - Rotterdam

Ieder jaar reizen steeds meer mensen met de trein. Die groei zet de komende jaren door en concentreert zich vooral op het woon-werkverkeer in de spits en op de drukke routes van en naar de grote steden. Zo ook tussen Den Haag en Rotterdam.

Lees er meer over Lees er meer over

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers