Werk tijdens Pinksteren en nieuwe planning Emmen Zuid

Nieuws

18 mei 2021

In het Pinksterweekend, van zaterdag 22 mei tot en met maandag 24 mei, rijden vanwege werkzaamheden bij station Emmen Zuid geen treinen op het traject tussen Emmen en Nieuw Amsterdam.

Bovenleiding

Elektrische treinen krijgen hun stroom via de bovenleiding. Omdat we station Emmen Zuid met een spoor uitbreiden, moet ook de bovenleiding worden aangepast. Tijdens het pinksterweekend werkt onze aannemer VolkerRail aan deze kabels en draden boven het huidige en toekomstige spoor en aan de bijbehorende contructie.   

We plaatsen nieuwe fundamenten voor de bovenleidingspalen, bestaande palen van de bovenleiding worden verwijderd en nieuwe palen geplaatst. Nieuwe horizontale balken boven het spoor verbinden de palen.

Aangepaste planning

Straks reis je sneller met de trein van en naar Emmen. ProRail past daarvoor station Emmen Zuid aan. De planning voor het project is aangepast.

Bekijk de planning

Aanvullende opdracht, aanpassing planning

Om de treinbeveiliging (de aansturing van seinen en wissels) bij Emmen Zuid in lijn te krijgen met de standaard toegepaste treinbeveiliging in Nederland, hebben wij een aanvullende opdracht aan de aannemer van het project Emmen Zuid gegeven. Omdat de aannemer nu meer tijd nodig heeft dan vooraf is ingepland, zijn de werkzaamheden helaas later klaar. 

Het tweede spoor zal daarom niet per december 2021 in gebruik genomen kunnen worden, maar in het tweede kwartaal van 2022.

De al geplande buitendienststellingen van het spoor (de momenten dat er vanwege de werkzaamheden geen treinen kunnen rijden) in augustus en november van dit jaar, zijn verplaatst naar februari en april 2022.

Treinverkeer

Door de werkzaamheden rijden er van zaterdag 22 mei tot en met maandag 24 mei bussen in plaats van treinen tussen Emmen en Nieuw Amsterdam. Wil je gebruik maken van het OV? Check dan altijd eerst een reisplanner voor vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers