Werkzaamheden tussen Den Haag en Leiden

Nieuws

21 september 2023

Op 23 en 24 september werken we samen met aannemer BAM aan het spoor bij Den Haag Centraal. Dit zijn werkzaamheden die horen bij de grootschalige vernieuwing en herinrichting van de sporen. Ook op andere locaties tussen Den Haag en Leiden werken we aan het spoor. De dienstregeling is op deze dagen aangepast. Ook rijden er bussen in plaats van treinen tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal.

Meer treinen

Met een nieuwe indeling van de sporen op Den Haag Centraal wordt het mogelijk om meer treinen te rijden vanaf 2025. Zo kan de rijsnelheid worden verhoogd. Ook halen we een groot aantal wissels weg, waardoor de betrouwbaarheid van de dienstregeling beter wordt. Minder wissels betekent namelijk minder onderdelen die onderhoud vragen en storingsgevoelig zijn. Hierdoor kunnen reizigers nog makkelijker reizen tussen Den Haag en andere steden in de Randstad, zoals Leiden, Gouda en Rotterdam.  

Meerdere projecten

Tijdens de werkzaamheden halen we onder andere funderingen van oude bovenleidingsportalen weg. Ook starten we met perronwerkzaamheden bij spoor 11 en 12. Deze perrons zijn al een paar jaar niet in gebruik, maar moeten helemaal vervangen worden voordat ze uiteindelijk weer open kunnen. We maken zoveel mogelijk gebruik van de momenten dat er geen treinen rijden. Daarom plannen we het liefst meerdere projecten tegelijk.

Afgelopen jaar hebben we verschillende spoorbruggen gereinigd, ontroest en geschilderd. Nu onderhouden we de bovenkant van de bruggen over de Prinses Beatrixlaan en Laan van NOI in Den Haag. Daarnaast voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de keerwanden op station Laan van NOI. Op Den Mariahoeven onderhouden we de kappen boven het perron. Deze krijgen een nieuwe uitstraling van hout en metaal. Daarnaast is de bedrading en verlichting in de perronkappen toe aan vervanging.  

  • Zorgvuldig weghalen van de asbestlaag fundering
    Zorgvuldig weghalen van de asbestlaag fundering
  • Mantelbuizen leggen voor kabels en leidingen
    Mantelbuizen leggen voor kabels en leidingen
  • Weghalen van schoonmaakruimtes op het perron
    Weghalen van schoonmaakruimtes op het perron

Vervangend vervoer

Zaterdag 23 en zondag 24 september rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal en tussen Den Haag Hollands Spoor en Leiden Centraal. NS zet bussen in tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal.

Vanuit Amsterdam naar Den Haag reis je om via Woerden. Tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal reis je om via Alphen aan den Rijn en Gouda. Plan je reis vooraf.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Ombouw emplace­ment Den Haag

Goed nieuws voor reizigers: dankzij een nieuwe layout van de spoorinfra op Den Haag Centraal reis je makkelijker en comfortabeler tussen Den Haag en andere steden in de Randstad, zoals Leiden, Gouda en Rotterdam. We maken het mogelijk meer treinen te laten rijden en verdelen daarvoor de spoorinfra in drie sectoren, halen een groot aantal wissels weg, en sluiten spoor 11 en 12 weer aan.

Lees er meer over Lees er meer over

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers