Werkzaamheden tussen Emmerich en Oberhausen

Nieuws

19 februari 2021

Dit weekend, zaterdag 20 en zondag 21 februari, wordt er voor de tweede keer dit jaar gewerkt aan de aanleg van een derde spoor tussen Emmerich en Oberhausen. Het gaat om een dubbelsporige buitendienststelling met aansluitend een enkelsporige buitendienststelling van maandag 22 februari tot en met vrijdag 26 februari. Goederenverkeer dat normaal via de Betuweroute rijdt, wordt omgeleid via de grensovergangen in Venlo en Oldenzaal.

Duitsland

De informatie is ook terug te vinden in het nieuwe overzicht voor 2021 dat sinds kort op onze website staat. Daarop staan de periodes aangegeven dat er dit jaar maar één spoor of helemaal geen sporen in Duitsland beschikbaar zijn. In de meeste gevallen gaat het om een weekend dat er geen sporen in Duitsland beschikbaar zijn, maar in maart en april gaat het om bijna twee weken en in juni en juli om bijna een maand.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden wordt het goederenvervoer omgeleid via de grensovergang bij Venlo en in mindere mate via de grensovergang bij Oldenzaal. Treinen met gevaarlijke stoffen worden bij voorkeur over de Betuweroute gestuurd, maar dat zal niet altijd mogelijk zijn. Gedurende de omleiding kan de omgeving met meer geluid en trillingen te maken krijgen. Vervoerders maken zoveel mogelijk gebruik van stille wagens. Ook zorgen we ervoor dat nergens de wettelijke normen voor geluid worden overschreden. Verder zijn overwegen soms wat langer en vaker dicht.

Aanleg derde spoor

In Duitsland wordt tussen Emmerich en Oberhausen over een lengte van meer dan zeventig kilometer een derde spoor aangelegd, onder meer ter verbetering van de aansluiting op de Betuweroute in Nederland. Dit is een zeer ingrijpend en omvangrijk project. Langs het nieuwe spoor komen geluidsschermen, stations worden verbouwd en meer dan honderd viaducten en bruggen worden aangepast of nieuw gebouwd. De bouw duurt nog jaren, maar als het eenmaal klaar is, is dat een belangrijke verbetering van de internationale goederencorridor. Deze begint in de havens van Rotterdam, Amsterdam en Vlissingen en eindigt in het Italiaanse Genua.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers