Wij gaan voor oranje

Nieuws

Gepubliceerd op 1 juli 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:40 uur

Vanaf maandag 1 juli uur dragen spoorwerkers een oranje signalerende jas of hesje. Daarmee krijgen de spoorwerkers dezelfde kleur hesjes als hun collega's in de (wegen)bouwsector en ontstaat er uniformiteit. Met deze verandering sluit ProRail aan bij de regels die gelden voor de algemene bouw in Nederland.

De nieuwe oranje kleding dient te voldoen aan de eisen die staan in de brancherichtlijn van railAlert en heeft kort samengevat twee horizontale en twee verticale reflecterende strepen op de voor- en achterkant en is voorzien van het logo van de werkgever. Overigens worden er na 1 juli ook nog jassen en hesjes in de kleur geel gedragen, deze zijn voorbehouden aan het veiligheidspersoneel. Vervoerders en overheidshulpdiensten dragen andere kleuren en vallen niet onder deze brancherichtlijn. Meer informatie vind je in deze PDF.

Houdbaarheidsdatum voor helmen

Om geen gele jassen weg te hoeven gooien, is het toegestaan om een oranje hesje te dragen over een gele jas. De kleur van de helm verandert niet, deze blijft geel of wit. Nieuw is het belang van de houdbaarheidsdatum van helmen. Een helm moet je beschermen tegen hoofdletsel als gevolg van vallen of stoten. De helm die wij bij ProRail dragen heeft een ‘houdbaarheid’ van maximaal vijf jaar.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Wat is ERTMS?

Treinen veilig en sneller laten rijden, ook de grens over. Dat is wat we doen met de invoering van ERTMS. Bekijk de nieuwe video hierover.

Bekijk de video

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers