Yerseke krijgt viaduct over het spoor

Nieuws

7 november 2020

De overweg Zanddijk in de gemeente Reimerswaal zal binnen enkele jaren worden vervangen door een viaduct. Met dat voorstel heeft Provinciale Staten in Zeeland vanmiddag ingestemd. De bouw van het viaduct maakt deel uit van een groter project, de verbreding en aanpassing van de provinciale weg N673. ProRail is erg blij met dit besluit, omdat er hiermee weer een overweg kan worden opgeheven.

Ontsluiting van Yrseke

Met het verbreden en aanpassen van de N673 wil de provincie Zeeland samen met de gemeente Reimerswaal de ontsluiting van Yrseke verbeteren. Een omvangrijk en kostbaar project waarvoor in 2022 de eerste schop de grond in moet gaan. Bij de wegverbreding was de overweg Zanddijk één van de knelpunten. Alle partijen waren het erover eens dat het opheffen van de overweg de beste oplossing zou zijn. 

Dit is het resultaat van een hele goede en prettige samenwerking.

Wendy de Wild regiodirecteur bij ProRail

Samenwerking

Regiodirecteur Wendy de Wild: "We zijn erg blij met dit besluit en maken ons er hard voor, ook naar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, om de realisatie van het viaduct mogelijk te maken en hiermee de gelijkvloerse spoorkruising op te kunnen heffen. Wat ons betreft het resultaat van een hele goede en prettige samenwerking met de provincie Zeeland en de gemeente Reimerswaal. Daar wil ik ze ook via deze weg graag voor bedanken!"  

ProRail ziet het liefst alle overwegen in Nederland op termijn verdwijnen. Overwegen kunnen storingen veroorzaken voor trein- en wegverkeer en er is altijd een risico - hoe klein ook - op ongelukken. Daarom is de meest veilige overweg geen overweg. 

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers