Zandtransporten voor het viaduct in aanleg (foto's)

Nieuws

17 april 2018

Het nieuwe viaduct over het spoor bij de Hessenweg in Zwolle begint vorm te krijgen. Dagelijks rijden vrachtwagens met zand af en aan.

50.000 m3 zand

Via de bouwwegen vanaf de Bentheimstraat (bedrijventerrein Hessenpoort) en vanaf de Hessenweg voeren de vrachtwagens het zand aan.
Per dag wordt tot tweeduizend kubieke meter zand naar de bouwlocatie gebracht. Deze zandtransporten vinden plaatst tot begin mei. Totaal is er voor de aanleg van de terpen wel 50.000 m3 aan zand nodig.

Landhoofden

Vanaf mei volgen werkzaamheden aan de betonnen landhoofden. Tot aan juli werkt aannemer Salverda Bouw aan de aanleg van de toerittenlandhoofden aan weerzijden van het spoor.
In het weekend van 30 juni/1 juli rijden er (ook vanwege werkzaamheden in Zwolle) geen treinen. In dat weekend worden de betonnen liggers over het spoor geplaatst.


We bouwen deze ongelijkvloerse kruising over het spoor in het kader van de Vechtdal Verbinding van de provincie Overijssel.

 

.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers