Zestien dagen werk op station Deventer

Nieuws

5 oktober 2022

Op en rond station Deventer wordt er in oktober flink gewerkt. Van 8 tot en met 24 oktober zijn er grote werkzaamheden die dag en nacht doorgaan. In die periode rijden er minder of geen treinen.

Nieuwe sporen

Het spoor bij Deventer is aan vervanging toe. Dus vernieuwen we rails, wissels, bovenleiding, grind, kabels en leidingen. We verbeteren de lay-out van de sporen en daarmee de doorstroming van het treinverkeer. Dat is duurzamer voor het onderhoud en comfortabeler voor de reiziger.

We passen de lay-out van de sporen aan, waardoor alle treinen die vanaf spoor 1 naar het oosten vertrekken direct doorgaan naar de hoofdbaan. Ter hoogte van de Snippeling wordt de spoordijk verbreed, waardoor de trein meer ruimte heeft en daar soepeler passeert.

Veranderen, vervangen, verbeteren

In totaal worden er vijftien wissels verwijderd, acht wissels verlegd en vier wissels vervangen. Daardoor kunnen treinen beter doorrijden en wordt de kans op storingen kleiner. En als we dan toch bezig zijn met de wissels, bouwen we ook de wisselverwarming om van gas naar elektra. Dat is duurzamer, minder belastend voor het milieu en net zo betrouwbaar.

Naast het werk aan het spoor en de wissels, pakken we ook delen van de perrons en het station aan. We maken de perrontunnel waterdicht, er wordt een perron ingekort, een deel van het perron krijgt nieuwe bestrating en we vervangen perronwanden.

Lees meer over deze werkzaamheden (pdf)

Omleidingen en overlast

Om al het werk goed, snel en veilig te kunnen uitvoeren, werkt de aannemer dag en nacht en rijden er minder of geen treinen in de periode van 8 tot en met 24 oktober. Wil je reizen in deze periode? Raadpleeg dan eerst een reisplanner en houd rekening met een langere reistijd.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers