Zevendaagse buitendienststelling rondom station Geldermalsen

Nieuws

13 augustus 2021

ProRail werkt tussen tussen zaterdag 21 en zaterdag 28 augustus hard aan het spoor bij Geldermalsen en Tricht. Tijdens deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Geldermalsen.

Geldermalsen

Er staat veel te gebeuren in Geldermalsen. De traverse en de oude trap worden uitgehesen en de lift op het middenperron wordt verwijderd. Daarna plaatsen we de monumentale perronkap terug. Ook brengen we een glazen dak aan op de perronkap van het middenperron. De luifel aan de oostzijde wordt afgewerkt met een glazen balustrade en aan de westzijde richten we het stationsplein opnieuw in, met nieuwe bestrating aan beide zijden.

Op 28 augustus, aan het einde van de buitendienststelling, wordt het vrij liggende derde spoor van de MerwedeLingelijn in dienst genomen. Dat gebeurt vanaf het vaste perron 7, dat speciaal voor de MerwedeLingelijn is aangelegd.

Tricht

In Tricht staat de buitendienststelling in het teken van de fietsers- en voetgangersonderdoorgang bij de Nieuwsteeg. Op 23 augustus worden de prefab betonelementen ingehesen op de plek van de in begin augustus gesloten spoorwegovergang. Dit betekent dat de elementen vooraf elders worden gemaakt, waarna ze worden getransporteerd en verwerkt. Deze betonelementen worden per vrachtwagen Tricht ingereden en op hun plek gehesen.

Samen vormen ze de ruwbouw van de nieuwe onderdoorgang. Na het inhijsen van de betonelementen wordt het spoor weer teruggebouwd zodat de treinen weer kunnen rijden. Na de buitendienststelling wordt de onderdoorgang verder afgebouwd en in de tweede helft van december geopend. Lees hier wat we allemaal al gedaan hebben in Geldermalsen.

Einde in zicht

Na deze buitendienststelling voeren we nog afrondende werkzaamheden uit in Geldermalsen en Tricht. In november wordt de reeds geopende reizigerstunnel van station Geldermalsen opgeleverd, en in december de onderdoorgang Nieuwsteeg in Tricht.

Gevolgen treinverkeer

We werken van zaterdag 21 tot en met zaterdag 28 augustus dag en nacht in Geldermalsen en Tricht. In deze periode rijden er geen of beperkt treinen. NS zet bussen in. Vanaf zaterdag 28 augustus rijden de treinen weer volgens de normale dienstregeling. Actuele reisinformatie vind je bij NS of via 9292.nl.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers