Nieuw zonnepark op grond van ProRail

Nieuws

3 juni 2022

ProRail verhuurt bijna 12,5 hectare grond aan energiebedrijf Vrijopnaam. Het gaat om twee braakliggende percelen langs de Betuweroute, rondom knooppunt Deil. Hier wil het energiebedrijf de komende periode twee zonneparken bouwen.

Vergunning aanvragen

ProRail bood de betreffende gronden in 2021 ter huur aan, en is blij met de overeenkomst met Vrijopnaam. De ontwikkeling van twee zonneparken past goed bij de duurzaamheidsambities van ProRail.

Voor de bouw van de zonneparken heeft Vrijopnaam een vergunning nodig. Die wil het energiebedrijf nog dit jaar aanvragen bij de gemeente West Betuwe. Vrijopnaam verwacht dat de zonneparken voldoende groene stroom zullen leveren om jaarlijks in de energiebehoefte van zo’n 3720 huishoudens te voorzien.

Energietransitie 

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam: “Het is onze missie om iedereen zijn of haar eigen energie op te laten wekken. Juist ook de mensen die geen eigen of geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo versnellen we samen de energietransitie.”

Het energiebedrijf verwacht de zonneparken in 2024 klaar te hebben.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers