Zuidasdok: eerste dakdeel reizigerstunnel dwars door A10 Zuid en het spoor

ProRail schuift van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november het eerste dakdeel van een nieuwe reizigerstunnel in dwars door de ringweg A10 Zuid en het spoor. Wij adviseren dringend op deze dagen niet met de auto of trein naar de Zuidas te komen.
Voorbereiding voor plaatsen dakdeel Brittenpassage

Hinder voor treinreizgers en wegverkeer

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is op vrijdag 1 en zaterdag 2 november niet mogelijk. Reizigers rijden om via Amsterdam Centraal en reizen naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI met de metro. Op zondag 3 november rijdt er beperkt treinverkeer van en naar Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI. Raadpleeg voor vertrek dus de reisplanner en houd rekening met extra reistijd.

Ook het wegverkeer ondervindt hinder vanwege afsluitingen en omleidingen. Meer informatie hierover vind je op de website Zuidas.nl.

Nieuwe reizigerstunnel

De weekendwerkzaamheden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid. Deze uitbreiding is onderdeel van het project Zuidasdok. Hierin werkt ProRail samen met Rijkswaterstaat en de gemeente Amsterdam.

Van 1 tot en met 3 november wordt het gigantische dakdeel van een nieuwe reizigerstunnel ingeschoven. Hiervoor worden het treinspoor en het wegdek van de ringweg A10 verwijderd en daarna weer hersteld. Het inschuiven van het betonnen dek is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid.

Hoewel het project Zuidasdok kampt met vertraging gaan de opdrachtgevers (het Rijk, gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland) onverminderd door met de vernieuwing van Amsterdam Zuid.

Live meekijken

Je kunt het inschuiven van het spoordek live meemaken. In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 november richten we op een perron een kijkplek in. Vanaf daar is te zien hoe 3 miljoen kilo beton – over een afstand van 75 meter - op zijn plek wordt geschoven. Eindhalte: onder de treinsporen 2 en 3.  Meer informatie vind je op de website Zuidas.nl.  

 

Gepubliceerd op