Een pico-bello station Almere Centrum

Straal- en schildersbedrijf West b.v. uit Zwijndrecht gaat in opdracht van ProRail station Almere Centrum een flinke opknapbeurt geven. De opdracht bestaat uit het schilderen van het stationsframe. Daarnaast wordt het draadglas van het station vervangen door gelaagd glas en worden er zonnepanelen op de kap geplaatst. In de schuine kapdelen komt er glas met geïntegreerde zonnecellen.
Almere Centrum voor en na

Het huidige station uit 1987 is gedateerd en is toe aan een grondige opknapbeurt. De komst van de Floriade Almere 2022 is aanleiding om het station eerder dan de bedoeling was op te knappen. Afgelopen week werd ook de opdracht voor de verbouwing van het stationscomplex met de hal, de fietsenstallingen, het busstation en de treinperrons gegund. Met deze aanbestedingen is een belangrijke stap gezet en kan met de voorbereidingen voor de feitelijke (ver)bouwwerkzaamheden gestart worden.


Het station is dan in het voorjaar van 2022 klaar om de bezoekers aan de expo Floriade te ontvangen en ziet er dan weer pico-bello uit.

Gepubliceerd op