Zwolle : Bouw Passerelle

ProRail bouwt in opdracht van de gemeente Zwolle een houten brug over de sporen aan de westzijde van het station. De Passerelle zorgt voor een nieuwe verbinding voor voetgangers tussen de centrum- en zuidzijde van het station. De bouw van de brug start in het najaar van 2023.

Locatie
Zwolle
Startdatum
2021
Einddatum
2025

Subsidie

ProRail heeft de keuze voor de houten brug gestimuleerd met een subsidie vanuit het Programma klimaatneutrale en circulaire infraprojecten (KCI). Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een kleine 1,5 miljoen euro toegekend. Dit heeft het gebruik van duurzame keuzes in het ontwerp mogelijk gemaakt.

Livestreams

De gemeente Zwolle heeft twee camera's op de bouwplaatsen opgehangen. Zo kun je live kijken naar de werkzaamheden die we uitvoeren.

Kijk hier Kijk hier

Een nieuwe verbinding

De Passerelle verbindt de historische binnenstad met het vernieuwde gebied aan de andere kant van het spoor. Met deze nieuwe verbinding kunnen bezoekers, zonder ov-chipkaart, van de ene naar de andere kant van het station. Naar verwachting is de Passerelle in het voorjaar van 2025 klaar.

Duurzame keuzes

De Passerelle wordt gebouwd met hout. Hout is duurzaam, herbruikbaar en neemt CO2 in de omgeving op. Het materiaal zorgt voor een natuurlijke uitstraling. De CO2-uitstoot bij de bouw is uiteindelijk ruim 72 procent lager dan bij de bouw van een vergelijkbare voetgangersbrug.

Lees meer

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers