Dordrecht : Opknapbeurt Dordrecht Zuid

Station Dordrecht Zuid krijgt een grote opknapbeurt. Naast noodzakelijk onderhoud aan bovenleidingsportalen, perrons en meubilair, wordt het station rolstoeltoegankelijk gemaakt door liften te plaatsen. Ook het aantal fietsparkeerplekken breiden we uit, in samenwerking met gemeente Dordrecht. Zo zorgen we ervoor dat het station weer voldoet aan de normen.

Locatie
Dordrecht
Startdatum
2022
Einddatum
2023

Toegankelijk station voor iedereen 

De perrons van station Dordrecht Zuid zijn momenteel alleen bereikbaar per trap. Rolstoel- en rollatorgebruikers, mensen met kinderwagens en reizigers die hun fiets willen meenemen in de trein kunnen de perrons niet bereiken. In 2023 komt aan deze onwenselijke situatie een einde en kunnen alle reizigers per lift volledig zelfstandig de perrons bereiken.

Ook brengen we de perrons op gelijke hoogte met de treinvloer voor een drempelloze instap. Hiermee komt het gezamenlijke doel van de overheid en ProRail om in 2030 álle stations zelfstandig toegankelijk te maken, weer een stapje dichterbij. 

 • Zo ziet station Dordrecht Zuid er nu uit
  Zo ziet station Dordrecht Zuid er nu uit
 • De perrons krijgen nieuw meubilair en de hoogte wordt aangepast
  De perrons krijgen nieuw meubilair en de hoogte wordt aangepast
 • Nu zijn er alleen trappen; er komen liften
  Nu zijn er alleen trappen; er komen liften
 • Het station wordt bovendien helemaal schoongemaakt
  Het station wordt bovendien helemaal schoongemaakt

Schoon, heel en veilig

Naast het toegankelijk maken van het station maken we het station weer schoon, heel en veilig door planmatig onderhoud uit te voeren. We vernieuwen de perrons door onder andere de perronplaten te vervangen. Ook vernieuwen en verbreden we vijf bovenleidingsportalen op de perrons. We plaatsen nieuw meubilair om het wachten op de trein prettiger te maken.

Makkelijk met de fiets 

Steeds meer mensen komen met de fiets naar het station om vervolgens verder te reizen met de trein. Daarom breiden we in samenwerking met de gemeente het aantal fietsparkeerplekken bij station Dordrecht Zuid uit met 100 plekken. Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV maakte een mooie impresie van hoe het vernieuwde station eruit komt te zien. Bekijk deze video hieronder.

Bekijk: Video: zo gaat station Dordrecht Zuid eruit zien

Voorbereidende werkzaamheden

Na de zomer verwachten we te starten met de voorbereidende werkzaamheden op en rond station Dordrecht Zuid. De piek van de werkzaamheden is van 20 oktober tot en met 7 november 2022. In deze periode reiden er geen treinen. De werkzaamheden gaan dan dag en nacht door. We informeren omwonenden vooraf over de werkzaamheden. Wil jij ook op de hoogte blijven, dan kun je je via onderstaande knop inschrijven voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers