Emmen Zuid

Sneller met de trein van en naar Emmen, dat is straks mogelijk door aanpassingen aan het spoor bij station Emmen Zuid. Op dit station leggen we een extra perron en spoor aan.

Verbetering dienstregeling Zwolle-Emmen

In opdracht van de provincie Drenthe verdubbelen we het spoor bij station Emmen Zuid. Treinen uit beide richtingen kunnen elkaar straks passeren bij het station, waardoor de dienstregeling kan worden verbeterd. Treinreizigers zijn daardoor straks minder lang onderweg tussen Emmen en Zwolle.

Extra spoor en perron

Bij station Emmen Zuid verdubbelen we over een lengte van 600 meter het spoor. Hiermee is tijdens de aanleg van de onderdoorgang in de Nieuw Amsterdamsestraat in 2010 al rekening mee gehouden. Ook krijgt het station een tweede perron. Vanuit de onderdoorgang maken we trapopgangen naar de beide perrons. Het nieuwe perron krijgt een wachtruimte in dezelfde stijl als de wachtruimte op het huidige perron.

Planning

De werkzaamheden starten in de zomer van 2020. In december 2021 rijden de treinen volgens de nieuwe dienstregeling.

Spoorplan Noord Nederland

De aanpassingen in Emmen Zuid maken deel uit van het Spoorplan Noord Nederland. ProRail werkt aan het Spoorplan Noord-Nederland in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincies Groningen, Fryslân, Drenthe en Overijssel.

Het laatste nieuws

Werkzaamheden station Emmen Zuid van start

Emmen Zuid bouwbord
Nu bouwverkeer, straks soepeler treinverkeer. Het bouwbord nabij station Emmen Zuid is geplaatst. De werkzaamheden gaan van start.
In opdracht van de provincie Drenthe legt ProRail met aannemer VolkerRail een extra spoor en een tweede perron aan. Door het nieuwe spoor kan de dienstregeling van de Vechtdallijnen worden verbeterd. Treinen uit beide richtingen kunnen elkaar straks passeren bij station Emmen Zuid. Treinreizigers zijn hierdoor minder lang onderweg tussen Emmen en Zwolle.
Gepubliceerd op