Hoe schuif je een tunnel onder het spoor door?

Het is voor alle weggebruikers veel veiliger om ónder het spoor door te gaan dan erover heen. Daarom bouwt ProRail in Den Dolder een tunnel voor fietsers, voetgangers en scooters. Komend weekend schuiven we de tunnel onder het spoor door. Kijk mee via onze webcam.

Schuiven van de tunnel begint zaterdag 20 mei om 18.30 uur

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei is ProRail in Den Dolder dag en nacht bezig met het plaatsen van de tunnelmoot. Op zaterdagochtend gaan we de sporen weghalen, daarna ontgraven we de grond en vanaf 18.30 uur wordt de tunnel ingeschoven. Op zondag wordt het spoor volledig teruggebouwd en getest zodat de treinen maandagochtend om 05.20 uur weer kunnen rijden. Een forse klus dus met inzet van groot materieel zoals spoorkranen, graafkranen, hijskranen en shovels.

Volg de operatie via de webcam

De hele operatie is te volgen op de projectpagina van ProRail via een webcam. Kijk op https://www.prorail.nl/projecten/fietstunnel-den-dolder.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens het weekend van 20 en 21 mei rijden er geen treinen tussen Utrecht Centraal en Baarn, en Utrecht Centraal en Amersfoort Schothorst. Deze trein vrije periode start op vrijdag 19 mei 23.00 uur en eindigt op maandagochtend 22 mei om 5.00 uur. De NS zet bussen in. Check de Reisplanner vóór vertrek.  

 

 

 

Gepubliceerd op