Nieuwe onderdoorgang en veiligere overweg Goes

De verbinding tussen het noorden en zuiden van Goes wordt veiliger en beter. ProRail maakt van de overweg bij de Van Hertumweg een nieuwe weg met een spooronderdoorgang. Daarnaast heeft de overweg bij de Buys Ballotstraat een eigen pad voor fietsers en voetgangers gekregen.

Nieuwe onderdoorgang

De Van Hertumweg is een belangrijke verkeersader voor de stad. Op dit moment zit de overweg een goede doorstroming in de weg. Daarom heeft de gemeente Goes ProRail opdracht gegeven om op deze plek een weg onder het spoor aan te leggen. Deze onderdoorgang zorgt niet alleen voor een snellere verbinding, maar ook voor een veiligere situatie.

De onderdoorgang krijgt aparte paden voor fietsers en voetgangers. In de virtuele tour is te zien hoe je straks met de auto of fiets onder het spoor door gaat. Bekijk een impressie:


Veiligere overweg Buys Ballotstraat

Niet alleen de Van Hertumweg wordt aangepakt. Ook de overweg op de Buys Ballotstraat is veiliger geworden. Deze overweg heeft nu een apart deel voor fietsers en voetgangers.

Planning

Met de werkzaamheden voor de onderdoorgang zijn we in augustus 2018 begonnen. Half 2020 kunnen de eerste weggebruikers de onderdoorgang gebruiken. Eind 2020 verwijderen we de huidige overgang.

Gevolgen voor reizigers, verkeer en omwoners

De werkzaamheden aan het spoor verrichten we vooral ’s nachts en in het weekend, zodat de treinen zo veel mogelijk blijven rijden. Er zijn vier weekenden gepland waarin het héle weekend gewerkt wordt, zowel overdag als ’s nachts. Het eerste weekend, in oktober 2018, is al achter de rug. In 2019 werken we in het weekend van 8 tot en met 11 maart aan de fundering. In het weekend van 12 tot en met 15 april 2019 rijden we de voorgebouwde tunnel onder het spoor door. Medio 2020 verwijderen we tijdens een laatste weekend de huidige overweg Van Hertumweg. De exacte data hiervan zijn nog niet bekend.

Omwonenden kunnen last hebben van lawaai, trillingen van machines of licht van bouwmachines. Natuurlijk proberen we overlast zo veel mogelijk te voorkomen. Zo houden we rekening met examenperioden van scholen en gebruiken we bij het heien speciaal dempingsmateriaal.

Contact

Heb je vragen over de werkzaamheden? Onze contactgegevens vind je onder het kopje ‘Contact’. Ook ben je welkom tijdens het wekelijkse spreekuur in het informatiecentrum. Dit spreekuur is op woensdag van 16.00 tot 17.00. Het adres is Lijnbaan 14 in Goes.

Contact