De Vork: grote parkeerplaats voor treinen in het Noorden (video)

Makkelijker en prettiger van en naar Groningen reizen, dat is het doel van het project Groningen Spoorzone. We brengen allerlei verbeteringen aan en we vergroten de capaciteit. Om ruimte te maken bij station Groningen, verplaatsen we de parkeerplaats naar ‘De Vork’ bij Haren. Doen we er meteen lekker meer opstelruimte bij.
ProRail bouwt het opstelterrein bij De Vork samen met aannemer Strukton Rail
ProRail bouwt het opstelterrein bij De Vork samen met aannemer Strukton Rail

Aanvoer in volle gang

Bij Haren, in de gemeente Groningen splitsen de sporen richting Winschoten en richting Assen. Precies in deze zogenaamde ‘vork’ bouwt ProRail aan een nieuw groot opstelterrein. Dat is een soort parkeerplaats waar vervoerders treinen bijvoorbeeld schoonmaken en aftanken. De aanvoer van spoorgrind is in volle gang. Spoorstaven liggen al klaar. Verlichting voor de donkere uren is in stelling gebracht…

aanvoer

Begin sporen en wissels

Dit weekend beginnen we met het leggen van wissels en sporen op het opstelterrein. Onze aannemer Strukton Rail brengt het ballastbed van spoorgrind eerst aan, met over de hele lengte en breedte een hoogte van ruim 70cm. Ook brengen we een overweg in werking waarmee werkverkeer en personeel veilig toegang heeft tot het terrein. 

11 kilometer spoor

Nu is het gebied nog als een maanlandschap met stenen en 320.000 kuub aangebracht zand, maar straks heeft De Vork 11 kilometer spoor en 40 wissels, voorzien van hypermoderne automatische aansturing. Het opstelterrein biedt ruimte voor meer dan 60 treinen (118 bakken NS en 68 bakken Arriva). 

Vork

Ruimte voor het busstation

Treinen van vervoerders NS en Arriva staan momenteel opgesteld bij station Groningen. Door de ontwikkelingen bij station Groningen, zoals de komst van een busstation, is daar geen ruimte meer voor. Bovendien willen we meer ruimte om treinen te kunnen parkeren. 

Bord bij werkterrein.

Groningen Spoorzone 

Makkelijker en prettiger van en naar de stad Groningen en de noordelijke provincies reizen – daar gaat het om in het project Groningen Spoorzone. Aanpassingen aan sporen en stations tussen Haren en Groningen zorgen ervoor dat reizigers per trein, bus, fiets en te voet ook in de toekomst comfortabel, snel en gemakkelijk hun bestemming kunnen bereiken.  ProRail, provincie Groningen, gemeente Groningen, NS en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werken samen om dit voor elkaar te krijgen. Het project is onderdeel van Spoorplan Noord-Nederland https://www.prorail.nl/projecten/spoorplannoordnederland. Met dit plan nemen de reismogelijkheden met de trein in het noorden flink toe. Hierdoor ontstaan snellere verbindingen in de regio en naar de Randstad.

Gepubliceerd op