Hijswerk bij Groningen Europapark

Nieuws

5 november 2019

Een grote kraan, drie lange betonnen balken en een paar verkeersregelaars: een kort durend spektakel bij station Groningen Europapark is in goede banen geleid, terwijl verkeer vrijwel normaal doorgang kon vinden. Met plaatsing van de drie liggers maken we het dak van de tunnel langer. Daar bovenop bouwt Strukton het extra perron.

De 20 meter lange betonnen liggers wegen 21,5 ton per stuk en werden met een grote kraan op hun plek gehesen. De hele operatie startte vroeg in de ochtend met de opbouw van de kraan. Om 11 uur lagen de liggers op hun plek.

Veiligheid

De treinen konden gewoon blijven rijden. Voor de veiligheid hield Strukton het treinverkeer in de gaten en hesen ze alleen wanneer er geen treinen langs kwamen. Daarnaast waren er verkeersregelaars die fietsers en voetgangers even tegen hielden tijdens het hijsen. De hinder is hiermee zeer beperkt gebleven.
 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers