Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

: Bomenbeheerplan

Langs het spoor bij station Leiden Lammenschans staat veel groen. Deze bomen en struiken vormen een natuurlijke afscheiding tussen spoor en de woonwijk. Om dit zo te houden, hebben gemeente, omwonenden en ProRail afgesproken om een bomenbeheerplan op te stellen. Hierin staat beschreven hoe we het groen langs het spoor tussen de Kanaalweg en Leiden Centraal Station de komende vijftien jaar gaan onderhouden.

Bewoners denken mee

Omwonenden in een straal van 60 meter rond het spoor ontvingen in juni 2022 een brief. In de brief verwezen we naar deze webpagina waarop het concept bomenbeheerplan was in te zien. Reageren op het plan kon online via het reactieformulier en ook tijdens de online informatieavond die we op 29 juni 2022 organiseerden.

Hoe gaat het verder?

De reactietermijn op het conceptplan is inmiddels gesloten. We hebben alle reacties van omwonenden verzameld en beantwoord. Indien nodig hebben we het bomenbeheerplan naar aanleiding van de reacties aangepast. Je vindt het reactieverslag hieronder.

Klik hier voor het reactieverslag

Collegebesluit na de zomer

ProRail heeft het reactieverslag en de definitieve versie van het bomenbeheerplan naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gestuurd. Het college neemt na de zomer een besluit of het bomenbeheerplan akkoord is. Als het collegebesluit positief is, publiceren we de definitieve versie op deze pagina en gaat de uitvoering van start. Omwonenden ontvangen hierover een brief.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw antwoord er niet bij? Stel je vraag dan via het formulier.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers